Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren.

Q: Kan jag byta till en annan tid eller simhall?
A: Det går bra att byta tid och simhall i mån av plats.
– Är du redan anmäld till någon av våra kurser kan du kontakta oss på info@slsgoteborg.se för att få hjälp med ditt byte.
– Ska du anmäla dig till en ny grupp/nivå väljer du simhall och tid i vårt bokningssystem.

Q: Kan jag avboka min plats?
A: Ja du kan avboka din plats genom att kontakta oss på info@slsgoteborg.se. Om du redan betalt får du tillbaka pengar enligt våra bokningsregler och villkor. Läs mer i våra boknings- och betalningsvillkor.

Q: Platser är slut, hur ska jag göra?
A: Vi begränsas av de tider vi får hyra av simhallarna. Om platserna är slut för en grupp kan du testa en annan simhall eller bevaka en fullbokad tid. Har du en bevakning och någon i gruppen avbokar, skickas det ut ett mail med information om hur ni gör för att boka platsen.

Q: Vilken nivå ska jag anmäla mig till?
A: Om du anmäler dig första gången till någon av våra kurser/utbildningar är det viktigt att du ser över vilka förkunskapskrav som krävs för respektive grupp.

Q: Hur kan jag genomföra en betalning?
A: Vi erbjuder digitala betalningsmetoder – allt för att vi som förening ska kunna digitalisera och förenkla vår administration. För samtliga betalningar tillkommer en administrationsavgift mellan 9 – 59 kr.

Q: Vad händer om jag inte hunnit betala min faktura i tid?
A: Om inte fakturan betalas i tid kommer du att få en påminnelse med en tillagd påminnelseavgift. 

Q: Om jag inte betalar min faktura på bokad plats, avbokas plats automatiskt?
A: Nej. Du måste avboka din bokade plats via mail eller telefon.

Q: Får jag pengarna tillbaka om jag avbokar?
A: Om du avbokar en kurs kan du får återbetalning beroende på när du avbokar. Läs mer i våra boknings- och betalningsvillkor.

Q: När bli jag simkunnig?
A: Enligt vår definition av simkunnighet ska du kunna falla i vattnet och få huvudet under vattenytan och därefter simma 200 meter bröstsim varav 50 meter ryggsim.

Q: Måste eleven duscha innan lektionen?
A: Ja. Eleven ska duscha av hela kroppen och håret med tvål/schampo innan lektionen. Detta är för att hålla en god vattenkvalité för alla.

Q: Om jag inte kan delta på en lektion kan jag ta igen den en annan gång?
A: Nej det går inte att ta igen lektioner vid andra tillfällen. Om du behöver extra övning kan du gå någon av våra intensivkurser under loven. Du kan boka detta i vårt bokningssystem

Q: Behöver jag kontakta er om jag inte kan delta på en lektion?
A: Nej, du behöver inte kontakta oss om du inte kan vara med på en av lektionerna. Men du kan hjälpa oss genom att frånvaroanmäla ditt barn på SportAdmins medlemsapp. Önskar du inte ladda ner appen går det bra att gå in via denna länk.

Q: Får medföljaren var med i simhallen under lektionen?
A: Första och sista gången på terminen är EN medföljande välkommen att närvara vid bassängkanten. Observera att man då måste vara ombytt till kläder i funktionsmaterial för att få tillåtelse att vara inne i simhallen. Övriga tillfällen lämnas och hämtas elever på anvisad plats.
Följ de regler som gäller på respektive simhall. Läs mer om vad som gäller för respektive simhall.
Kom ihåg att det råder totalförbud mot fotografering och filmning inne i simhallarna.

Q: Vilken nivå ska jag anmäla mig till?
A: Om du anmäler dig första gången till någon av våra kurser/utbildningar är det viktigt att du ser över vilka förkunskapskrav som krävs för respektive grupp. Du kan läsa mer om våra olika grupper under fliken ’Simskola och utbildningar’.

Q: Hur många år måste man vara för att gå i simskola?
A: 
I vår simskola börjar du från att du är 5 år fyllda. Vi har kurser från babysim ända upp till vuxen ålder.

Q: Varför lär ni ut bröstsim först och inte crawl?
A: 
Det är det bästa simsättet att simma i kallt vatten, i Sverige har vi bara kallt vatten. Du har huvudet över vattnet och kontroll på omgivningen när du ska rädda någon.

Q: Vart hittar jag telefonnummer till simläraren/instruktören?
A: 
Våra simlärare och instruktörer har inga telefoner från oss och vi delar inte ut privata kontaktuppgifter. Du kan alltid kontakta våra teamledare som kan förmedla kontakten, teamledare@slsgoteborg.se.

Q: Varför går simläraren runt med en surfplatta/telefon?
A: 
Våra instruktörer tar närvaro och gör bedömningar av alla elever digitalt. Det sparar både på miljön och är säkrare för dig som kund. Du kan se bedömningar samt följa ditt barns utveckling i SportAdmins medlemsapp. 

Q: Hur gammal måste jag vara för att gå en utbildning?
A: Det är olika ålderskrav för våra olika utbildningar. Läs mer om respektive utbildning under fliken ’Simskola och Utbildningar’.

Q: Krävs det några förkunskaper för att gå en utbildning?
A: För HLR och första hjälpen krävs inga förkunskaper. Poollivräddare och simlärare har förkunskapskrav som du kan läsa mer om under ’Simskola och Utbildningar’.

Q: Hur många tillfällen är en termin? 
A: Våra vanligaste terminskurser är 15 tillfällen. Vissa kurser kan vara längre eller kortare. När du bokar en kurs står det i informationen hur många tillfällen kursen är. 

Q: Får jag pengarna tillbaka om jag avbokar? 
A: Om du avbokar en kurs kan du få återbetalning beroende på när du avbokar. Du hittar återbetalningsregler i våra boknings- och betalningsvillkor