Vi har lärt Göteborg rädda liv och simma sedan 1842

Svenska Livräddningssällskapet Göteborg är en medlemsorganisation. En ideell, icke vinstdrivande förening som har till syfte att minska antalet drunkningar genom att verka för utbredd kunnighet i vattensäkerhet, livräddning och simkunnighet. Vi erbjuder utbildningar för dig som vill bli simlärare och livräddare.

#detskabli0

Ingen ska behöva drunkna på grund av okunskap.
Det är med denna starka övertygelse vi befäster vår vision om noll drunkningar!

Kontakt

Här hittar du oss

Sörredsbadet

Sörredsbadet har sedan 2006 drivits i egen regi av oss. Stora delar av vår verksamhet bedrivs i anläggningen.

Jobb och karriär

Vill du jobba som instruktör/simlärare, poollivräddare eller havslivräddare?
Du behövs!

Vår pedagogik

Hela vår verksamhet jobbar utifrån våra tre ben: Säkerhet, Livräddning och Simkunnighet – SLS. Vi tror på att kontinuerligt jobba parallellt med alla tre delar, därför ingår SLS som moment i alla våra kurser.

Säkerhetsdepån, här får du låna flytväst

Över 50% av dem som drunknar varje år i samband med båtolyckor hade överlevt om de haft en flytväst på sig. Det finns inga bra ursäkter för att inte använda flytväst. Det borde vara lika självklart som bilbälte i bilen.

Vår historia

I snart 200 år har vi bedrivit en verksamhet som gjort skillnad i samhället och vårt uppdrag har varit detsamma – och kommer så att förbli. 

Svenska Livräddningssällskapet Riksorganisation

Svenska Livräddningssällskapet är en rikstäckande organisation som består av 24 självständiga regionförbund.

Bevakning på stränder

I Sverige finns det ett fåtal stränder som är bevakade av utbildade livräddare. I Göteborg arbetar vi årligen för att öka säkerheten kring våra bad. I dagsläget finns vår station på Askimsbadet. Livräddarna, som är klädda i rött och gult, finns på plats inte bara för att rädda personer som råkat illa ut i vattnet. Livräddarna ger också information till allmänheten, ser till att det finns livräddningsutrustning

Hur vet man att en strand är bevakad?
En bevakad strand är markerad med flaggor, det finns också ofta ett eller flera bevakningstorn. Flaggorna berättar om det finns livräddare på plats och om det är farligt att bada på grund av till exempel strömmar i vattnet.

Barnkonventionen

Svensk lag sedan 2020. Barnkonventionen är bestämmelser om särskilda rättigheter för barn. Barnets rättigheter utgår från FN:s barnkonvention och handlar om att ta tillvara barns och ungas rättigheter och intressen i samhället.

Bild från Generation Pep.

Ge en gåva med Swish:
123 370 04 16

Din gåva bidrar till att minska antalet drunkningsolyckor! Din gåva gör det möjligt för fler barn att gå i simskola, skapar fler utbildade livräddare och din gåva gör att fler får kunskap om vattensäkerhet. Din gåva räddar liv!

Det går även bra att skicka bidrag till vårt bankgiro: 511-4832