Simlärarutbildning

Att vara simlärare innebär inte bara att få någon att ta sig från punkt a till punkt b. Det innebär att ge din elev en förståelse för vattnet som inte fanns där innan, ett säkerhetstänk. Din roll i deras simning kommer att vara livsviktig. Du kommer att vara med från första tå-doppet till sista simtaget deltagaren gör på din kurs. Med din hjälp formas deltagaren till en säker och trygg person i, vid och på vatten och is.

Det är ofta man tänker på barn när man tänker på simskola. Men simskolan finns till för alla. I simlärarutbildningen lär du dig om vuxna i simskolan och som utbildad simlärare kan du fortbilda dig till instruktör inom Barn i behov av särskilt stöd. Fortbildningen är en heldag där du går igenom hur du lär ut vattensäkerhet och individuell simteknik för de elever som är i behov av särskilt stöd.

SLS Simlärarutbildning och fortbildning genomför du hos oss. Utbildningen gör dig kvalificerad att jobba med simskola i simhallar och i öppet vatten. Du kan också starta och ansvara för din egen simskola. I utbildningen får du lära dig bland annat simfysiologi, att undervisa och planera undervisningen, livräddning samt hjärt-lungräddning.

Våra utbildare är certifierade och har lång erfarenhet. Du kan antingen gå ensam eller boka för en större grupp. Vill du boka en utbildning för en större grupp kan du skicka en offertförfrågan till utbildningar@slsgoteborg.se, annars anmäler du dig genom vårt bokningssystem.